Hem - Personer - Orter - Kontakt

Villiam Quist

Kerstin & Karins farfar

William flyttar 1898 till Oderljunga för att 1902 flytta vidare till Kristianstads garnison som volontär vid Vendes Regementes 4 Batteri.

Han flyttar till Bjuv 1906 för att 1908 flytta vidare till Långalt nr 25 i Helsingborg. Här arbetar han som snickare. Därefter flyttar han till Wäsby i Viken, 1910. Senare det året flyttar William med sin nyblivna hustrun Kristina och hennes döttrar till Höganäs. Han försörjer den lilla familjen som gruvarbetare.

1916 flyttar William till Lund medan hustrun och de två flickorna flyttar till Malmö. De båda skiljs åt samma år.

Den 26 juni 1917 lämnar han Lund för att flytta över sundet till Köpenhamn, där han först bosätter sig hos familjen Öster på adressen Öresundsvej 3. I december samma år flyttar han till familjen Christensen på adressen Dannebrogsgade 28B. Här stannar han i endast två månader, så i januari 1918 flyttar han till familjen Gran på Viktoriagade 16. Det är antecknat att William arbetar som maskinsnickare. I februari flyttar han tillbaka till Sverige där han den 24 december 1918 gifter om sig med Kristina.

Kort innan sonen Nils Ragnar skall födas går William bort i bukhinneinflammation orsakad av magsår, endast 36 år gammal.

William har, enligt Malmö Barnavårdsnämnd, erkänt faderskapet för vår far; Kjell.

Vad händer i världen?
Helsingborgs Tidning byter namn till Helsingborgs Dagblad. Ola Hansson, författare från Hönsinge, debuterar med en diktsamling som heter rätt och slätt "Dikter".
Hämtat ur "Historia i fickformat".
Född söndagen den 24 februari 1884 i Bjuvs annex, Bjuv
Död torsdagen den 27 maj 1920 i Ljungby nr 16, Riseberga
Dödsorsak: bukhinneinflammation
Levnadsålder 36 år, 3 månader och 3 dagar