Hem - Personer - Orter - Kontakt

Carl Alfred Holm

Farfars farmors morfars bror Jöns barnbarns barn

Carl lämnar föräldrahemmet i Rosenberg en oktoberdag 1874 för att flytta till Lessebo station i Hovmantorp, Kronobergs län. Detta för en tjänst som stationskarl. Han får ny anställning på Kalmar järnvägsstation i april följande år som verkstadsarbetare.

Så träffar han Maria Kristina Petersson född i Norra Mörkleby. De gifter sig 1882 och i december kommer sonen Karl Hugo Fabian till världen. Vid den här tiden försörjer Carl familjen som vagnmästare.

Carl drabbas hårt då först hans hustru går bort i tyfus en tidig februaridag 1885. I juni samma år går sonen bort i akut lunginflammation.

Så förändras livet för Carl ännu en gång. Han gifter sig en majdag 1888 med Kristina Johansson, född i Åseda. De har då redan fått dottern Inez Kristina Wilhelmina i januari samma år. Ännu en gång kommer Carl att mista ett barn. Inez dör några dagar efter jul 1890.

Carl och Kristina flyttar då till nr 789 utom staden i Kalmar. Adressen kommer att ändras till Fabriksgatan 14. De får inga fler barn. Även hustrun Kristina går bort före Carl. Hon blir 71 år gammal och orsaken är beskriven som diabetes.
Född lördagen den 11 februari 1854 i Säteriet, Gårdsby, Kronobergs län
Död fredagen den 9 januari 1931 i Fabriksgatan 14, Kalmar Slottsförsamling, Kalmar län
Dödsorsak: cancer
Levnadsålder 76 år, 10 månader och 29 dagar