Hem - Personer - Orter - Kontakt

Gustafva Andersdotter Halling

Farfars morfars syster Pernillas barn

I Gustafvas födelsenotis står det: H.T.D. (hölls till dopet) af Pigan Helena Malmgren på Skillinge. Mor Pernilla var fyllda 43 när Gustafva kom till världen.

I december 1877 kommer sonen Axel Sigfrid till världen i Helsingborg. Dit har Gustafva kommit från Halmstad samma år.

I oktober 1881 gifter sig Gustafva med arbetskarlen Adolf. Adressen de bosätter sig på är Långvinkeln nr 5 i Helsingborg. Så börjar deras flyttar inom Helsingborg. De bor i tur och ordning på kvarter Argus, Pål och Nordstjärna.

År 1890 skrivs Adolf in som stationskarl. Hos dem bor även Adolfs bror Anders med familj. Adolfs och broderns vägar skils åt när Adolf och familjen flyttar till kvarter Hannover nr 3. Här bor de kvar till år 1900.

De bosätter sig i Farm nr 47 och tar till sig en fosterdotter vid namn Ebba Justina Pålsson, född i Raus. 1902 flyttar familjen vidare till kvarter Belgien och 1910 till kvarter Danmark. Dottern Anna reser till Amerika i maj 1903 och återvänder inte till Sverige.

Adolf och Gustafva blir husägare i Raus med adressen Sandviksgatan 23. Vad som händer sonen Bror Gustaf Adolf vet vi ännu inte. Det kan antas att även han reser till Amerika.
Född onsdagen den 20 januari 1858 i Skillinge säteri, Munka-Ljungby
Död tisdagen den 11 oktober 1932 i Sandviksgatan 23, Raus
Dödsorsak: diabetes
Levnadsålder 74 år, 8 månader och 21 dagar