Hem - Personer - Orter - Kontakt

Johan August Andersson Halling

Farfars morfars syster Pernillas barn

Johan August kommer till världen i Källestugan, vilket är Pernillas föräldrahem. Några år senare flyttar familjen till Skillinge i Skåne. Här växer han upp med sina syskon.

Tydligen är kontakten med Halland ganska stor för 1867 flyttar han till Stora Ettarp i Enslövs socken. Här träffar han Christina född och uppvuxen i Enslöv. Det blir äktenskap en oktoberdag 1869. Dagen före vigseln får Christina sonen Karl Ludvig, vilken det i födelseboken står antecknat om: "barnet framfött före vigseln, vittnen Anders Halling och Pernilla Andersdotter".

Johan arbetar som statdräng och medan åren går har han anställning på bl a prästgården i Harplinge, Fjelldalen även det i Harplinge. Så går flytten till Heagård i Söndrum för att sluta i Snöstorp och gården Fjerdingslyckan där han blir arrendator. Här kommer så sista barnet Karl Manfred till världen. Han går bort endast sex månader gammal i mars 1901.

Johan och Christinas äldste söner Karl Ludvig och Oskar reser till Amerika. Karl Ludvig en marsdag 1888 och Oskar en septemberdag 1890. En aprildag 1893 reser även sonen Adolf Vilfrid och 1895 lämnar dottern Maria Karolina Sverige för att följa i brödernas fotspår. Sonen Anders Fredrik reser i februari 1903 och hustrun Christina i september 1904.
Född onsdagen den 25 december 1839 i Källestugan, Asige, Hallands län
Död torsdagen den 14 april 1904 i Fjerdingslyckan, Snöstorp, Hallands län
Dödsorsak: bröstlidande
Levnadsålder 64 år, 3 månader och 20 dagar