Hem - Personer - Orter - Kontakt

Arvid Nilsson

Farfars farmors syster Assarinas barnbarn

Arvid lämnar föräldrahemmet i Hamntomterna i Helsingborg för att flytta till Garnisonsförsamlingen, där han anmält sig som volontär. Han kommer till baka till föräldrahemmet i Helsingborg i december 1906. Familjen bor vid det här laget i Farm 144.

I november 1911 flyttar han till kvarter Tyskland och arbetar nu på sockerbruket. Redan tidigare har han träffat Hulda och med henne får han sönerna Arvid Harald och Sture Erik.

I december 1912 flyttar de till Fosie, där de slår sig ner på adressen Hindby nr 3. Arvid försörjer sin familj som kusk. Nu blir det äktenskap mellan Arvid och Hulda. De gifter sig en februaridag 1914 och flyttar i november till Örenäs i Glumslöv. Där har Arvid fått tjänst som statdräng.

Familjen har under tiden utökats med ytterligare två söner och en dotter. Den lilla Hanna Ally Elvira som flickan heter, blir inte ens två år gammal.

I april 1917 har Arvid bytat statdrängstjänst, för nu flyttar familjen till Borstahusen nr 21 i Landskrona. I november bosätter de sig på adressen Borstahusen nr 34.

Så blir det åter dags för flytt, den här gången till Säby nr 2. Där arbetar Arvid först som arbetare och sedan som kördräng. Så i maj 1923 flyttar de till Gottorps gård i Kvidinge där Arvid åter fått en tjänst som statdräng.

Arvid, Hulda och barnen Henry och Allie flyttar 1930 till adressen Sånna 1 i Kvidinge.
Född söndagen den 5 april 1885 i Fastarp nr 1, Östra Ljungby
Död fredagen den 9 mars 1962 i Kärreberga 12:49, Kvidinge
Levnadsålder 76 år, 11 månader och 4 dagar