Hem - Personer - Orter - Kontakt

Arvid Harald Nilsson Findelius

Farfars farmors syster Assarinas barnbarns barn

Arvid lämnar föräldrahemmet i Borstahusen två dagar före julafton 1926 för att flytta till Överluleå. Hans titel är då konstapel.

Han kommer tillbaka hem igen i april 1930 och i november flyttar han vidare till Fleninge nr 7. Här har han titeln kvarnbiträde. I november 1932 flyttar han till Allerum, men är tillbaka redan året därpå i Fleninge.

I juni 1934 kommer Arvids son Karl till världen med blivande hustrun Elvy Margaretha Nilsson, född i Fleninge. De båda gifter sig i augusti 1934. Samma år flyttar familjen till Ödåkra nr 1 i Fleninge.

I juli 1936 flyttar familjen till Planteringsvägen 105 i Raus. Redan i oktober flyttar de vidare till Drottninggatan 94 i Helsingborg. Här kommer sonen Kjell till världen. Här drabbas familjen av sorgen att mista Kjell redan som spädbarn. Även den lille sonen Stig som kommer till världen 1938 går bort året därpå.

Arvid och Elvy går skilda vägar i januari 1945. I april 1945 gifter Arvid om sig med Maja Alice Jönsson född i Gustav Adolf.

Nutid
Sonen Nils Arvid Harald Findelius gifter sig med Ingrid Kristin Birgitta Rydström.

Sonen Karl Gustaf Herbert Findelius är i sin ungdom trädgårdselev.

Dottern Kerstin Ann-Charlotte Findelius gifter sig med John Rune Holmström. De får sönerna John rickard och Jan Erik Robert.
Född måndagen den 18 oktober 1909 i Axelvold, Svalöv
Död torsdagen den 3 januari 1957 i Rosendalsvägen 3A, Malmö Kirseberg
Levnadsålder 47 år, 2 månader och 16 dagar