Hem - Personer - Orter - Kontakt

Karl Bengtsson

Farfars farmors syster Assarinas barnbarn

Karl blir sjätte barnet för Nils och Ida. Han är 14 år gammal då han tillsammans med far Nils flyttar till kvarter Argus 16. Han flyttar till Fleninge nr 25 för att därefter flytta till Höganäs.

I november 1918 kommer han hem till far i kvarter Norrland. Det står då antecknat att han är far till Åke Lennart född 1923 i Lund.

I november 1924 flyttar Karl till Kullebergs torp nr 1 i Jonstorp. Där har han fått tjänst som dräng.

Så förändras livet för Karl, då han en augustidg 1929 gifter sig med Signe Ottilia Nilsson, född i Raus. När de träffas bor Karl i Övre Fabriksområdet och Signe i kvarter Orren, där hon arbetar som hembiträde. De båda flyttar till kvarter Valkyran i Höganäs. Året därpå i maj kommer dotter Gun-Britt till världen.

I september 1930 flyttar den lilla familjen vidare till Kattarp. Där har Karl fått tjänst som lantarbetare på Svedbergsgård. Där stannar de i ett år för att sedan flytta till Jonstorp.

Nutid
Sonen Åke Lennart Bengtsson bor 1970 på adressen Fleninge 15 i Ödåkra.

Dottern Gun-Britt Linnéa Bengtsson arbetar som telefonist. Hon gifter sig en decemberdag 1951 med Bengt Erik Kjell Dahlberg och får med honom sonen Bengt Eric Karl. År 1980 bor mor Signe hos Gun-Britt på adressen Gjutaregatan 1 i Höganäs. När Gun-Britt går bort bor hon på adressen Hantverkaregatan 25 i Helsingborgs Gustav Adolf.
Född torsdagen den 6 juli 1899 i Kungshult nr 6, Allerum
Död onsdagen den 21 september 1955 i Tivoligatan 15, Höganäs
Levnadsålder 56 år, 2 månader och 15 dagar