Hem - Personer - Orter - Kontakt

Gustav Georg Möller

Kerstin & Karins mormors mormors far

Gustav bars till dopet av Margareta Klein från Sövde. Vittnen var Klockaren B.M Lindquist, Grenadjären C. Chrisoffersson, Secundcorporalen C. Hector och Christian Heqtorsund samt Mamsell Amalia Hector alla från Slimminge.

16 år gammal startar Gustav sin kariär genom att flytta från Everlöv till kvarter 1 i Lund, som inhyse hos kopparslagare Kjederqvist. Här stannar han i fem år för att sedan ställa kosan mot Hörby nr 1.

I Hörby husförhörslängd står det att han flyttar till "obestämd ort". Förmodligen flyttar han tillbaka till Everlöv, för i Södra Åsums husförhörslängd står antecknat att han kommer därifrån 1861.

Gustav etablerar sig i Sjöbo nr 6 där han startar sin egen kopparslagariverkstad. Verkstaden var öppen in på 1960-talet och den siste som drev den var Carl Möller.

Det står nertecknat av släckt som kände Gustav att han var musikalisk och kunde spela både flöjt och piano. Han var dessutom mycket intresserad av jakt. Att vara ute i naturen hindrade inte Gustav i att med tiden, bli korpulent. Gustavs lyte var att han hörde dåligt. Ett år före sin bortgång drabbades Gustav av blodstörtning.
Född lördagen den 10 mars 1832 i nr 2, Everlöv
Död fredagen den 20 april 1888 i Sjöbo nr 4, Södra Åsum
Levnadsålder 56 år, 1 månad och 10 dagar