Hem - Personer - Orter - Kontakt

Truls Hansson

Mormors farfars morfars bror Hans barn

Truls blir anställd som tjänstefolk å nr 16 Ilstorp 1853, för att 1855 flytta till Ilstorp nr 22. Två år senare flyttar han till Karup nr 5 i Blentarp. Vad han inte vet är att han är dräng hos vår farmors mormors syster Kerstina Nilsdotter och hennes man Claus Larsson. Vid den här tiden har Kjerstinas son Lars Clausson tagit över gården. Truls stannar dock inte mer än ett år, för 1858 flyttar han till Karup nr 11. Här är det farmors mormors andra syster Bertas barn Håkan Olsson som är Truls arbetsgivare.

Här träffar han Boel Andersdotter, född i Blentarp. Det lyser för dem och snart är det giftermål. De får en dotter som de döper till samma namn som barnets mor och farmor har. År 1865 flyttar den lilla familjen till Lågröd i Sövde, där Truls blir gårdsdräng. 1868 flyttar de tillbaka till nr 5 i Karup, Blentarp där deras förste son kommer till världen. De flyttar till Blentarp nr 12, hus nr 2 och nu blir Truls husman.

Den lille Nils blir endast fyra år gammal och efter honom föds det inte fler barn. År 1891 blir Truls änkling, då hans Boel gått bort i en ålder av 60 år. Truls och dottern Boel, som sköter hushållet åt far, bor kvar i nr 12 Blentarp.
Född onsdagen den 8 december 1830 i Svansjö, Ilstorp
Död lördagen den 17 juli 1920 i nr 12, Blentarp
Dödsorsak: ålder
Levnadsålder 89 år, 7 månader och 9 dagar