Hem - Personer - Orter - Kontakt

Kjerstina Hansdotter

Mormors farfars morfars bror Hans barn

Kjerstina flyttar till Karup nr 6 i Blentarp, för att 1860 flytta till Gyllebohus i Genarp. 1864 flyttar hon vidare till Gyllebo nr 1. Här träffar hon Lars och det blir äktenskap. Kort därefter kommer första barnet till världen. Kjerstina och Lars har samma år flyttat in i Svarfvartorpet i Genarp. Lyckan varar inte så länge, då Kjersti, den olyckliga, döms för horsbrott och får två månaders fängelse. Paret skiljer sig 1873.

Kjerstina och sonen August flyttar 1874 till Gyllebo och samma år vidare till Genarp nr 6 som inhyse. Det går bra för Kjerstina till slut, för hon blir husägare i Gyllebo. Hennes bror Carl bor som inhysedräng och är henne behjälplig med sysslorna. Förre maken Lars Nilsson och två av hans barn bor granne med Kjerstina och är antecknade på samma sida i husförhörslängden. De kom till Gyllebo 1880 året efter det att Kjerstina flyttat dit.

Sonen August Larsson arbetar som dräng lite varstans i Skåne och i september 1898 gifter han sig med Ingrid Andersdotter, född i Rinkaby. De båda reser till Nordamerika en sen majdag 1900 och återvänder inte till Sverige.
Född lördagen den 10 juli 1841 i Svansjö, Ilstorp
Död onsdagen den 23 december 1925 i Gyllebo, Genarp
Levnadsålder 84 år, 5 månader och 13 dagar