Hem - Personer - Orter - Kontakt

Elias Jönsson

Karins barns farfars mormors far

Elias bosätter sig i Anderstorpshus tillsammans med mor Sissela. År 1837 flyttar han till Höörs socken för att två år senare flytta hem till mor i Tjörnarp. Ett par månader senare flyttar han vidare till Ebbarp i Häglinge. 1842 flyttar han så tillbaka till Tjörnarp, och den här gången till Korsaröd.

En decemberdag 1848 gifter han sig med Hanna och tre månader senare kommr lille Jöns till världen. Jöns är född i Slätteröd eftersom mor Hanna arbetar där som piga. Först 1849 är den lilla familjen samlad då Elias och Hanna flyttar från var sitt håll till Angelikehus. Så skiljs familjen åt igen, då Elias år 1852 flyttar till Korsaröd och Hanna och sonen Jöns flyttar till Mellby nr 9.

1852 flyttar Elias ännu en gång och då till Spångahus. Året därpå flyttar så familjen ihop igen. 1854 flyttar de vidare till mor Sissela i Slätteröd nr 2. Så flyttar familjen ännu en gång. Den här gången till Åkarps mölla, där Elias är anställd som arbetskarl. År 1865 flyttar de till Stavaröd nr 1, där Elias blir åbo och hemmanssägare.

Sorgen drabbar familjen när de två yngsta barnen går bort inom ett par år. Johanna i mässlingen och Nils i nervfeber.
Född tisdagen den 5 november 1822 i Ludvigsborg, Fulltofta
Död tisdagen den 26 december 1848 i Stavaröd nr 1, Tjörnarp
Levnadsålder 26 år, 1 månad och 21 dagar