Hem - Personer - Orter - Kontakt

Tora Beata Christina Heurlén

Mormors mormors farfars mors bror Johan Fredriks barnbarns barn

Tora Beata Christina flyttar till Vankiva 1875, men flyttar tillbaka till föräldrahemmet samma år. Hon flyttar ut ännu en gången. Den här gången till Fjälkestad, där hon inte stannar mer än en kort tid. Hon är tillbaka i Röke år 1885. På hösten samma år flyttar hon till Ronneby i Blekinge. Inte heller här stannar hon någon längre tid, utan är tillbaka i föräldrahemmet 1886. 1887 flyttar hon till Falkenberg. Hon är lärarinna och det är antagligen därför hon flyttar mellan olika orter.

En majdag 1888 gifter hon sig med Fredrik som till yrket är urfabrikör. De bosätter sig i Norre Wärn i Ängelholm. År 1893 flyttar familjen till Norra Åsum för att samma år, på hösten, flytta till Kristianstad nr 91.

I Kristianstad drabbas familjen av svår sjukdom, vilket medför att dottern Lydia dör endast fem år gammal i difteri och kort därefter dör även Fredrik och Tora i tuberkulos. Dottern Debora och sonen Daniel Paulus flyttar till Vankiva där de blir fosterbarn hos olika familjer. I husförhörslängden står det mycket noggrant att barnen icke är döpta.

Sonen Daniel reser till Amerika, endast tio år gammal en septemberdag 1912. Han återvänder inte till Sverige. Det är sannolikt att han reser till moster Agda i Minnesota. Vilket borde vara ett stort äventyr för den lille Daniel.
Född måndagen den 19 oktober 1857 i nr 3, Röke
Död måndagen den 11 juli 1898 i nr 91, Kristianstad
Dödsorsak: tuberkulos
Levnadsålder 40 år, 8 månader och 22 dagar