Hem - Personer - Orter - Kontakt

Elise Andersson

Farmors mormors syster Bertas barnbarns barn

Elise är tredje dottern som får det namnet i familjen och som får leva ett långt liv. De båda andra blev inte gamla innan de gick bort.

Elise förlorar sin far när hon är elva år gammal och flyttar då tillsammans med mor Karna till änkan Sjögrens hus, Sandbäck nr 1, där de blir hyresgäster. Där bor de i tre år tills mor blir husägare för Sandbäck nr 1.

I november 1916 flyttar Elise till Grand Hotell i Malmö St Petri där hon fått arbete som tjänarinna. I oktober 1919 arbetar hon som sömmerska och flyttar till Möllevångsgatan 25 i Malmö St Johannes.

I november 1921 flyttar hon till Tomelilla nr 12 i Tryde. Detta är Stora Hotellet och där arbetar hon fortsatt som sömmerska. Hon stannar bara en månad och flyttar då vidare till Ilstorp. Hon är dock tillbaka i Tryde och Tomelilla nr 130 året därpå. Nu arbetar hon som handelsbiträde.

I juli 1923 flyttar Elise till Landskrona, där hon gifter sig i oktober med möbelsnickaren Anders Gottfrid Olsson, född i Fuglie. De lämnar Landskrona i december och flyttar till Ullstorp nr 35. Här kommer sonen Kjell Anders Gottfrid till världen.

År 1950 bor Elise som änka på adressen Rörsjögatan 1 tillsammans med sonen. Hon försörjer sig som sömmerska.
Född onsdagen den 13 december 1899 i Sandbäck nr 6, Södra Åsum
Död måndagen den 6 oktober 1980 i Spånehusvägen 62I, Malmö Sofielund
Levnadsålder 80 år, 9 månader och 23 dagar