Hem - Personer - Orter - Kontakt

Nils Jonasson

Farmors farfars syster Bengtas barn

Nils lämnar föräldrahemmet i Asperyd, Genarp för att flytta till Balkåkra. År 1844 lämnar han Färlövs socken och flyttar till Vrångelbäck nr 2 i Sövde. Här stannar han i två år som städslad dräng. 1846 flyttar han som dräng till Lilla Munksjö i Sövde. Därifrån flyttar han 1847 till Kattarp i Sövde. Detta är Hannas föräldrahem. De båda trolovar sig och i oktober 1850 gifter des sig. Samma år flyttar de över till Snogeholm.

Kort efter ankomsten till Snogeholm och en tjänst som stalldräng får de dottern Boel. Den lilla lever inte mer än i knappt ett år. Det skall dröja två år innan de får ännu en dotter. Hon får också namnet Boel.

1859 flyttar de till Toppuladugård i Genarp. Här har nämligen Nils fått en tjänst som kusk. Här stannar de till 1864 då de återvänder till Sövdeborg i Sövde. Även här arbetar Nils som kusk, anställd på gården.

På äldre dagar flyttar de över till Tågra Hus i Sövde, där Nils står antecknad som arbetare. Här blir Nils änkling och här går dottern Johanna bort endast nio dagar före Nils. Vad de båda dog av står inte antecknat.
Född måndagen den 8 november 1824 i Lerberga gård, Genarp
Död torsdagen den 14 augusti 1890 i Tågra Hus, Sövde
Levnadsålder 65 år, 9 månader och 6 dagar