Hem - Personer - Orter - Kontakt

Kjersti Persdotter

Mormors farfars mormors syster Annas barn

Kjersti flyttar till Vanstad 25o26 där hon gifter sig med Nils en aprildag 1867. Precis på dagen ett år senare kommer lilla Karna till världen. Hon är dock inte ämnad för den världen utan dör ett år senare.

Tyvärr får Kjersti och Nils uppleva en hel del sorger. De tre följande barnen dör alla vid bara ett par års ålder. Endast den sista lilla Anna är i livet då Kjersti och Nils bestämmer sig för att flytta till Gotland. År 1877 går flyttlasset nämligen till Bessinge nr 7. Redan året därpå flyttar de till Tingstäde. Här kommer sönerna till världen. I augusti 1878 flyttar familjen till Ahr i Fleninge och i november är de tillbaka i Tingstäde, där de slår sig ner i Furubjers. I september 1886 går flytten till det egen, ägda hemmet i Yttings i Othem.

I november 1891 arrenderar de Myrvälder i Tingstäde där de slår sig ner fram till flytten i oktober till Norrlanda i Butreifs. Här blir Nils husbonde. I november flyttar de till Kolms kvarn i Visby landsförsamling. Här stannar de till i november 1914, då de flyttar till Visby stad.

Sonen Nils Elof lämnar föräldrahemmet för en tjänst i Klara församling i Stockholm. Han går bort på Sankt Eriks sjukhus i TBC i Hagalund i Solna.

I dödboken står det antecknat att Kjersti dog av marasmus senilio vilket betyder hög ålder.

Anmärkning
Den första i Kjerstis släkt som flyttar till Gotland är svågern Åke Larsson och hans barn.
Född måndagen den 27 maj 1844 i nr 22, Fränninge
Död söndagen den 29 november 1925 i Pilhagen Söder 37B, Visby, Gottlands län
Dödsorsak: hög ålder
Levnadsålder 81 år, 6 månader och 2 dagar