Hem - Personer - Orter - Kontakt

Boel Nilsdotter

Mormors farfars fars bror Anders barnbarn

Boels efternamn kommer förmodligen efter fadern. Hon föds som oäkta och lämnas hos morföräldrarna medan modern Elna arbetar som piga. Hon gifter sig en oktoberdag 1889 med snickaren Nils som även han kommer från Lövestad. I december samma år kommer sonen Olof till världen.

År 1890 bor paret på adressen Lövestad nr 22. 1891 flyttar de vidare till Lövestad nr 35. Den tredje sonen med namnet Axel föds 1893. Det skall det visa sig, bli en av de första av barnen som går bort som spädbarn. Någon anledning är inte antecknad, däremot står det att han dör i Östra Kärrstorp. Dit flyttar familjen samma år.

År 1900 bor familjen, som nu utökats med ytterligare fem barn i Gedsholm, Ekeby. Nils är inte längre snickare, utan står antecknad som statdräng. Här påbörjas ett antal sorgliga händelser för paret, då deras dotter Anna dör två år gammal i scharlakansfeber. Deras son Anton dör endast fyra dagar gammal, endast fyra månader efter storasyster. Ingen orsak är antecknad, men man kan anta att även den lille dör av samma sjukdom.

I oktober 1901 flyttar familjen till Säteriet i Sireköpinge. Året därpå flyttar de till Norraby nr 2, även det i Sireköpinge. Här dör deras dotter Ester, en månad gammal och sonen Maurits tre månader gammal. Två år senare flyttar de ännu en gång inom Sireköpinge och den här gången heter platsen Norrlycka.

De stannar inte speciellt länge i Norrlycka, utan 1905 flyttar familjen till Felestad nr 6. Här går det inte så bra att få ny tjänst, så därför flyttar hela familjen tillbaka till Norrlycka i Sireköpinge. Här stannar de fram till 1912, då de än en gång lämnar socknen för att flytta till Alfastorp i Asmundstorp. Under den här tiden förlorar de ytterligare tre barn.

1914 flyttar familjen ännu en gång och nu till Tullstorp nr 9 i Örja. Detta blir den plats familjen stannar längst på. Men även här kommer sorgen att drabba dem då även den siste Mauritz dör, drygt ett år gammal. Först 1923 flyttar de till Tullstorp i Södra Rörum. Nils har gått tillbaka till hantverksyrket, men nu som toffelmakare.

I mars 1931 är paret mellan två boende, då de flyttas över till registret över obefintliga i Södra Rörum.

Boel mister nio av sina sexton barn. Sin Nils får Boel behålla i hela 36 år. Hon lever sedan ensam vidare i ytterligare 36 år. Alltså till den höga åldern av 86.
Född söndagen den 10 maj 1868 i Heinge nr 9, Lövestad
Död måndagen den 6 december 1954 i 6:58, Södra Svalöv
Levnadsålder 86 år, 6 månader och 26 dagar