Hem - Personer - Orter - Kontakt

Alfred Andersson

Morfars farmors morfars syster Agdas barnbarn

Alfred blir städslad som dräng i Munkagårda nr 4. Dit flyttar han 1900 tillsammans med brodern Gustaf. I november 1901 flyttar han till Prästgården i Torrlösa. 1903 flyttar han vidare till Södra Svalöv nr 2. Som statdräng flyttar han 1906 till Skarhults Säteri. Året därpå flyttar han tillbaka till Svalöv. Denna gången till Kjellstorp.

Så i november 1909 gifter Alfred sig med sin Hulda. De har då fått dottern Anna i februari. I boken står det antecknat att de "bor tillsammans före vigseln".

Den lilla familjen, som nu utökats med sonen Karl Gustaf, flyttar 1912 till Peled i Norra Vram. Här stannar de i fyra år och drabbas av sorgen att förlora sonen Oskar, endast fyra månader gammal. Året därpå föds den förlorade sonens namne. I februari 1916 flyttar de till Ybbarp i Perstorp där Alfred är anställd som arbetare hos Smeden Larsson.

I Perstorps bok står det att de flyttar till Björnekulla i Kvidinge 1918. Men flytten blir inte av förrän i januari 1919. De flyttar då in i Sånna nr 5, vilket lyder under Vallaröds gård. Här stannar de endast i tio månader. Den 24 november flyttar de alltså till Bjuvs gård i Bjuv. I december 1921 flyttar familjen vidare till Rögle i Välinge.

Så i augusti 1927 får Alfred tjänst som ryktare i Lyddeslund i Kropp församling. Här stannar de endast i två månader då flytten går vidare till Pålsjö gård i Helsingborg. Ett år senare flyttar de vidare till Hjortshög nr 5 i Mörarp. I december 1929 flyttar de till Rydebäck i Kvistofta och i april 1930 bär det av till Ängagården i Norra Vram.

Mellan åren 1930 och 1944 i juni flyttar familjen ytterligare sju gånger. Bl a till Västra Broby, Bjuv, Mörarp och Strövelstorp. Med sig vid flyttarna har de Annas son Ivar. I Mörarp arbetar inte Alfred längre som ryktare, utan nu är han anställd som lantarbetare.
Född måndagen den 22 september 1884 i Boareds (senare Boaröds) gård, Tranås
Död tisdagen den 8 oktober 1957 i Biblioteksgatan 1B, Remmarlöv
Levnadsålder 73 år och 16 dagar