Hem - Personer - Orter - Kontakt

Hulda Andersson

Mormors morfars mormors bror Olas barnbarns barn

År 1912 i oktober lämnar Hulda föräldrahemmet för att resa till Amerika. Därifrån kommer hon tillbaka hem och i föräldrahemmet får hon dottern Hilda. Dottern blir endast någon vecka gammal.
I mars 1915 får Hulda tjänst som städerska på sanatoriet Orup i Bosjökloster. I december flyttar hon till kvarter Blomman nr 4 i Malmö St Petri. Här har hon fått anställning som städerska på Hotell Temperance på Engelbrektsgatan 16.

Hon flyttar en sen novemberdag 1918 tillbaka hem till föräldrarna i Everlöv nr 13, men flyttar året därpå till nr 16, där hon fått tjänst som hushållerska. Ett år senare flyttar hon över till Elsagård i Blentarp och härifrån till sanatoriet i Fagered, Hallands län. Hon antecknas som nu som sköterskeelev.

I juli 1923 flyttar hon tillbaka till Blentarp och slår sig ner i nr 17. Här gifter hon sig i en tidig novemberdag samma år med egenföretagaren och skräddaren Nils Valfrid Lindgren.

I november 1924 flyttar paret till Everlöv och slår sig ner i Lilla Rödde. Året därpå bosätter de sig på adressen Skogshults gård i Blentarp. Här tar de till sig, som fosterson, pojken Edvin, född i Blentarp. Inte förrän i april 1932 flyttar paret igen. Den här gången till Gusnava nr 14 i Skårby. Här får de ännu en fosterson, med namnet Kaj, född i Malmö.
Född tisdagen den 18 oktober 1892 i Ljunglyckorna, Sankt Olof
Död söndagen den 10 juni 1951 i Gusnava nr 14:75, Skårby
Levnadsålder 58 år, 7 månader och 22 dagar