Hem - Personer - Orter - Kontakt

August Sandberg

Morfars mormors farmors bror Pers barnbarns barn

August lämnar föräldrahemmet i Skrup för att flytta som dräng till Gylle nr 8. Detta gör han i november 1892. Två år senare står det antecknat att han flyttar till Skurup, men detta är felaktigt. Han flyttar nämligen till Slimminge nr 39, där han fått ny tjänst. Först i januari 1896 flyttar han till Saritslöv nr 10 i Skurup. Han skrivs in i Malmö Sjömanshus och tillsammans med titeln arbetare står det också att han är sjöman.

År 1900 en sen novemberdag flyttar August till kvarter Mullvaden i Malmö Caroli. Han bor där tillsammans med brodern Alfred. Nu arbetar han som ångbåtsmaskinist.

En tidig decemberdag 1903 gifter sig August med Ida Josefina Larsson, född i Husie. Tillsammans får de sonen Ivar August. De slår sig ner i kvarter Tigern i Malmö St Petri. I november 1906 flyttar de till kvarter Folke nr 2 i Malmö St Pauli. I september 1909 flyttar familjen till kvarter Havsörnen i Landskrona och året därpå flyttar de vidare till Pallas nr 16 i Landskrona. August arbetar nu som maskinist vid sockerfabriken.

En sen februaridag 1917 flyttar familjen vidare till Nyvångsgruvan i Björnekulla. August titel är nu övermaskinist. I april året därpå flyttar de till Malmö St Johannes där August fått arbeten på Allmänna sjukhuset. Detta blir även deras bostadsadress.
Född måndagen den 9 september 1878 i nr 3, Skurup
Död torsdagen den 3 april 1924 i Allmänna sjukhuset, Malmö St Johannes
Dödsorsak: åderförkalkning
Levnadsålder 45 år, 6 månader och 25 dagar