Hem - Personer - Orter - Kontakt

Edvard Andreas Antonius Isgren

Farmors farfars syster Ingars barnbarns barn

Edvard lämnar föräldrahemmet i november 1898 för att flytta till Hyby. Han kommer tillbaka till föräldrahemmet i Stångby året därpå. Han stannar hemma en endast några dagar i väntan på att hans utbildning till trädgårdsmästare skall börja. Han flytta till Trolleholms säteri i Torrlösa och stannar där i ett år.

Därifrån flyttar han i oktober 1900 till Flädie, där utbildningen fortsätter. Så står det att han flyttar till Norge, men detta ändras till Västra Sallerup. Dit kommer han i augusti 1903.

I november 1904 är han antagen som trädgårdsmästare på Ekenäs i Örtomta i Östergötlands län. I februari 1905 flyttar mor Klara in hos Edvard, som hans hushållerska. I maj samma år flyttar de till Tistegården i Källstad. Här stannar de i två år, då det åter är dags för förflyttning. Den här gången till Brokind i Vårdnäs. Det sker i oktober 1907. Ett år senare flyttar de till Toftaholm i Dörarp, Kronobergs län.

Så blir det bröllop en novemberdag 1910 med fiskardottern Botilda Karolina Carlsson, född i Trelleborg. Ett år senare kommer sonen Sture till världen. Sture är inte mer än en månad gammal då deras mångfald flyttar påbörjas. När de flyttar till Löddenäs i Brgeby, flyttar mor Klara till Stockholm.

Innan sonen Tage kommer till världen 1914 i Abild, har familjen flyttat till St Pauli i Malmö och Övraby i Hallands län. Därefter flyttar de till Hjuleberg i Abild.

Åren som följer flyttar de till Varberg, Trelleborg och Linköping. År 1946 flyttar de till Ekekull Gåvetorp i Skede och 1960 till Lasarettsgatan 20 i Vetlanda.
Född tisdagen den 7 mars 1882 i Palsgård, Hov, Östergötlands län
Död fredagen den 11 maj 1962 i Stationsgatan 831, Vetlanda, Jönköpings län
Levnadsålder 80 år, 2 månader och 4 dagar