Hem - Personer - Orter - Kontakt

Emma Hansson

Mormors farfars mormors syster Eljanas barnbarn

Emma drabbas av mycket sorg och många flyttar i livet. Det börjar redan tidigt då hon förlorar mor Elna när hon Emma endast är elva år gammal. Hon flyttar då till Ilstorp nr 17, där hon blir fosterdotter.

I oktober 1897 flyttar hon till Sjöbo nr 1 i Södra Åsum. Hon kommer tillbaka till Ilstorp i november 1898. Den här gången som piga i Södra Svansjö. Redan i januari 1899 flyttar hon till Naffentorp i Bunkeflo och i november samma år bär det av till Tygelsjö.

Emma flyttar en gång om året mellan Virke, Fosie, Billeberga och Äspinge fram till i november 1913. Då flyttar hon i Långberga i Välluv som mejerska. I december står bröllopet mellan Emma och statdrängen Karl Fredrik Persson, född i Sireköpinge.

Nu börjar en ny omgång flyttningar, precis som alla andra statare vid den här tiden. Dessutom tar sorgen hårt på Emma och Karl, då deras barn Irma och Elsa går bort som spädbarn. Elsa är så svag att hon blir nöddöpt. Nästa dotter får inget namn, då hon är dödfödd.

Så kommer lilla Ebba Linnéa till världen. Hon får leva till vuxen ålder. Familjen bor då i Hildesborg i Härslöv. I november 1919 flyttar de till Norra Vall nr 4 i Fjerrestad och på självaste nyårsafton 1920 flyttar de till Lundagården i Kattarp. Här kommer sonen Erik Börje till världen. År 1922 förlorar paret ytterligare ett litet barn. Emmy som flickan snabbt döps till, får bara leva i en dag.

I november 1922 flyttar familjen till Tostarp nr 1 i Kropp och 1925 flyttar de över till Hyllinge i Kropp. Här kommer sista barnet till världen. Hon får namnet Greta Ingeborg. I november 1926 flyttar de till Hjälmshult i Allerum.
Född måndagen den 22 maj 1882 i Omma nr 2, Södra Åsum
Död lördagen den 3 februari 1951 i Bruksgatan 8, Helsingborg Maria
Levnadsålder 68 år, 8 månader och 12 dagar