Jöns Malte Frej
Farmors farfars syster Bengtas barnbarns barn
Jöns lämnar föräldrahemmet i Veberöd nr 20 i november 1906. Han har då fått tjänst som dräng i Veberöd nr 2. I november året därpå går han på som sjöman och flyttar då över till Ystads garnisonsförsamling.
I november 1910 kommer han tillbaka hem till föräldrarna i Veberöd. Där stannar han i ett år då han flyttar som hovslagare till Revhus nr 3. Här träffar han sin blivande hustru Oliva. De gifter sig i november 1912 och slår sig ner i kvarter Göken 2 i Ystad. Nu har Jöns fått arbete som slakteriarbetare.
De flyttar tillbaka till Revhus nr 3, som ägare. Detta är Olivas föräldrahem och här stannar de för gott. Tillsammans får de åtta barn, men förlorar den lille Erik Hugo Bernhard innan han ens fyllt två år.
Historia
Revhusen var ett fiskeläge som etablerades 1825 i den sydöstra delen av dåtidens Ystad. Idag ligger sedan många år färjehamnen ungefär på samma plats. I slutet av 1800-talet var antalet boende i området 400 personer, men på 1950-talet bodde där bara 150 personer.[1] År 2012 fanns av 22 hus endast ett dubbelhus kvar av Revhusen.
Revhusens historia är lång och brokig, åtskilliga spaltmeter har under åren skrivits i Ystads Allehanda, få är de Ystabor som inte haft en åsikt om detta en gång så blomstrande fiskeläge, vid Ystads sydöstra utkant, kallat Världens ände.
Den siste Revhusbon Åke Andersson blev i maj 2013 efter många års strid utköpt av Ystads kommun. Den 31 oktober 2013 ska Andersson ha flyttat ut, och kommunen har bestämt att riva huset direkt efter.
Den 24 dec 2013 var det sista Revhuset på Norra Revhusvägen rivet ner till grunden.
Den 20 sep 2016 fälldes den sista Pilen, hela området röjdes för att ge plats till parkering för Ystads nya hamn som ska stå klar 2018.