Hem - Personer - Orter - Kontakt

Karl Anton Persson

Mormors mormors farfars mors bror Carls barnbarns barnbarn

Karl är stamanställd vid I25 som först korpral och senare som furir.
I oktober 1918 gifter hans sig med Karolina Bernhardina Svensson, född i Bräkne-Hoby i Blekinge län. Bröllopet hålls i Lund. Karolina bor i Värpinge och Karl i Regementsexpeditionen i Spoletorp. Efter bröllopet flyttar de in i Papegojelyckan nr 8. Här byter Karl militärlivet till fördel för Posten. Han blir nämligen postiljon.

I december 1918 kommer första barnet till världen och året därpå flyttar de till Lund nr 168A. Här stannar de till 1923 då de flyttar över till Sliparelyckan och här benämns Karl som brevbärare.

I maj 1924 lämnar de Skåne län för att flytta till kvarter Uttern i Sölvesborg i Blekinge län. Här kommer sonen till världen.

I mars 1930 flyttar familjen till Håkan mellersta nr 9 i Ystad, för att 1931 flytta över till kvarteret Palm nr 5. Ett år senare flyttar de till kvarter Snäckan nr 13 i Helsingborgs Gustav Adolf. De är dock inte inskrivna i församlingsboken.

Nutid
Dottern Birgit Elisabeth Persson gifter sig en marsdag 1942 med Ingenjören Per Åke Georg Olsson, född i Allerum. De får barnen Birgit Eva Christina och Ulla Birgitta.

Sonen Nils Jörgen Persson bor 1950 på adressen Bankgatan 14C i Lund. Nils födelsedata är felantecknade i folkräkningen. Rätt år är 1924. Han försvinner ur böckerna efter 1950.

Sonen Erik Ragnar Persson arbetar bl a som postbud, kontorsvaktmästare och chaufför. Han gifter sig en oktoberdag 1929 med Alfrida Larsson, född i Lunds landsförsamling. De får dottern Berit Ingrid Viola men mister henne då hon är tre dagar gammal. Två år senare kommer dottern Britt Ingegärd till världen. I november 1940 kommer sonen Bertil Erik Ingvar till världen. I början av december samma år går Erik bort. Familjen bor då på adressen kvarter Paradis i Lunds stad.
Född onsdagen den 14 oktober 1896 i Östra Torn nr 12, Lunds landsförsamling
Död fredagen den 10 september 1971 i Bankgatan 14, Lunds stadsförsamling
Levnadsålder 74 år, 10 månader och 27 dagar