Hem - Personer - Orter - Kontakt

Albertina Johannesdotter

Karins barns farfars farfars syster Agnes barn

Albertina lämnar föräldrahemmet i november 1896 tillsammans med syskonen Carl och Augusta. De flyttar då till Norra Mellby. Hon stannar inte länge i Norra Mellby, utan kommer hem igen redan i december.

Så har hon fått tjänst i Köpenhamn och flyttar dit i maj 1897. Till skillnad från sina systrar återvänder hon i november 1899 till föräldrahemmet i Nösdala.

I november 1901 flyttar hon till kvarter Gåsen i Landskrona där hon fått tjänst som jungfru. År 1904 har hon fått tjänst som strykerska och flyttar därför till kvarter Fiskmåsen nr 5. Samma år reser hon över till Köpenhamn och får där sonen Tage Walter Holmberg. År 1908 flytta hon vidare till vidare till kvarter Snäppan nr 14.

Så blir det bröllop i oktober 1910 mellan Albertina och Vaktmästare Gustaf Robert Karlsson, född i Auguerum i Blekinge län. År 1912 flyttar de över till Östra Roten nr 21. I december 1916 kommer sonen Tage att flytta hem till Albertina och hennes familj.

I november 1917 flyttar familjen till kvarter Domherren nr 10 för att i september 1919 lämnar Skåne för att flytta till Åmåls stadsförsamling. Här har maken Gustaf fått tjänst som verkstadschef på AB Svenska Elektromagnet. Sonen Tage utbildar sig till svarvare.

Så är det antecknat på Gustaf att han är ”fader till Rut Margareta Fjellmans dotter Alfhild Inga Maria, född 1924.

I mars 1929 flyttar familjen till kvarter Kaninen i Varberg. I inflyttningslängden är Tage nu benämnd med efternamnet Karlsson. Redan i oktober 1930 flyttar de till Trollhättan i Älvsborgs läng där Gustaf fått tjänst som verkmästare i Mekverkstaden.

Nutid
Sonen Tage Valter Holmberg gifter sig en oktoberdag 1930 med Ebba Sofia Lundin, född i Tösse med Tydje i Älvsborgs län. De får dottern Ingrid Margareta. Tage gifter om sig en majdag 1956 med Anna Emilia Jansson, född i Fröskog. Tage bor vid sin bortgång på adressen Bragevägen 12A i Åmål, Älvsborgs län.

Sonen Karl Gustaf Karlsson får Kunglig Majt:s tillstånd att flytta från Riket. I november 1937 bär det av till Amerika.

Sonen Sven Göte Herbert Karlsson gifter sig en junidag 1952 med Barbro Ingegerd Gunhild Malmer, född i Trollhättan. De får barnen Lena Barbro och Lars Göte. Sven bor vid sin bortgång på adressen Thunbergsgatan 18 i Trollhättan, Älvsborgs län.
Född torsdagen den 4 mars 1875 i Mymbobygget, Norra Mellby
Död torsdagen den 31 januari 1952 i Lommen 9, Trollhättan, Älvsborgs län
Levnadsålder 76 år, 10 månader och 27 dagar