Hem - Personer - Orter - Kontakt

Rut Alfrida Persson

Mormors fars syster Emmas barn

Rut lämnar mor Emma i juni 1923 för att flytta till farmor Hanna och farfar Per i Vanstad nr 6. Redan i november samma år flyttar hon som fosterbarn till Edvin och Olga Persson i Stiby nr 24. Ett år senare flyttar hon till mor Emma i Tomelilla nr 43, Tryde. Emma står antecknad som fabriksarbetare och är kommen från Malmö St Petri samma dag som Rut kommer från Tryde.

Mor Emma gifter sig med Karl och får sonen Nils Henry. I februari 1928 har Rut fått tjänst som tjänarinna i Ramsåsa nr 28. Samtidigt flyttar mor Emma med nya familjen till Östra Ingelstad.

Rut lämnar tjänsten i Ramsåsa efter åtta månader för att flytta till Östra Herrestad. Här har hon fått en ny tjänst som tjänarinna i Ulriksberg, Östra Herrestad nr 41. I oktober 1930 flyttar hon hem till mor Emma med familj i Östra Ingelstad nr 52. Någon månad senare flyttar hon till en tjänst på Inglestad gård. Här stannar hon till september 1931. Flytten går den här gången till Malmö St Pauli i kvarter Paula nr 11. Här blir det arbete i endast två månader då hon flyttar till en tjänst hos Stadsmätare Trädgårdh med familj i Malmö St Petri. Även denna tjänst blir kortvarig. I april 1932 flyttar hon som hembriträde till kvarter Varfågeln i Burlöv. I oktober samma år bär det åter av till Köpmannen Bojsen med familj i kvarter Hövidsmannen 1 i Malmö St Petri. Här blir anställningen mycket längre och först i mars 1935 flyttar hon vidare till Borrby nr 280.

I juni 1937 gifter sig Rut med Stewarden Sven Manfred Starck, född i Östra Hoby. De får dottern Siv i Simrishamn och dottern Ingrid i Västra Skrävlinge.

Nutid
Dottern Siv Birgitta Starck arbetar som kontorist och gifter sig med Lars Bertil Georg Lindström, född i Västra Skrävlinge. De får barnen Selma Maria och Jens Sven Petter.

Dottern Ingrid Eva-Gun Starck gifter sig med Lars Eric Stawe Kestrup, född i Malmö Karoli. De får barnen Lars Niklas, Jenny Christina och Åsa Maria.
Född måndagen den 19 maj 1913 i nr 40, Lövestad
Död onsdagen den 28 juli 1993 i Östergatan 9A, Vellinge
Levnadsålder 80 år, 2 månader och 9 dagar