Hem - Personer - Orter - Kontakt

Gunhild Bengtsdotter

Farfars morfars mors syster Bengtas barn

Gunhild, eller Gunnild som det antecknades i början av böckerna, lämnar föräldrahemmet i Varpeslätt i Asige 1841 för att flytta till Eftra. År 1843 flyttar hon till Allered nr 1. Här står det felaktigt att Gunhild är född den 1 januari.

År 1845 flyttar hon in till systern Johanna och hennes familj i Allered nr 1. Här nedkommer hon med sonen Lars. Han blir endast fyra dagar gammal. Året därpå flyttar hon med Johannas familj till Jansberg Allered nr 2. Hon får dottern Beata 1848 och året därpå får hon sonen Johannes som dör endast tre år gammal.

Så gifter hon sig med den tidigare svågern och änklingen Johan. De flyttar då till Larstorp i Asige och här kommer sonen Severin till världen men dör även han endast två år gammal. Det står att Severin är oäkta men att Gunhild och Johan är gifta samma år som sonen Severin kommer till världen i december. Det är antecknat i husförhörslängden att de gift sig 1851, men de är inte inskrivna i lysningsboken. Deras gemensamma dotter Neta Christina dör endast fyra månader gammal.

De får dottern Johanna Severina som får leva och två år senare kommer tvillingarna Carl och Olaus till världen. Sonen Carl går bort fyra månader gammal. Därefter får de Carl Otto och Thilda Maria. Thilda flyttar till Norra Amerika en septemberdag 1878 sedan hon fått betyg till arbete i Danmark.

År 1867 flyttar familjen till Slättelyngas Ljungstuga. Johan har fått betyg till Danmark i januari 1870. Sonen Olaus tar över föräldrahemmet Ljungstugan. Gunhild är dopvittne till systern Johannas barnbarn Emma Charlotta 1873. Nu bor familjen åter i Janstorp.

År 1885 flyttar familjen till Slättelynga nr 1. Här blir Gunhild änka och flyttar 1889 till Knobesholm nr 1 i Asige. Hon flyttar därefter in till sonen Olaus i Slättelynga. År 1892 flyttar hon vidare till Hult nr 1 i Asige.

År 1900 är Gunhild antecknad som fattighjon i fattighuset i Asige eller försörjningshemmet som det senare heter.
Född tisdagen den 19 mars 1822 i Allered nr 1, Asige, Hallands län
Död söndagen den 12 juni 1910 i Öringe nr 1, Asige, Hallands län
Levnadsålder 88 år, 2 månader och 24 dagar