Hem - Personer - Orter - Kontakt

Mätta Persdotter

Farmors mormors syster Kjerstinas barnbarns barn

I oktober 1890 flyttar Mätta från föräldrahemmet Agernehus i Genarp till grannhuset Kullaröd. Detta gör hon tillsammans med systern Ingrid. Bådar har de fått tjänst som pigor. De flyttar därefter över till adressen Kämparp, även det i Genarp. Detta efter bara två månader. Där skiljs systrarna åt. Mätta flyttar en tidig decemberdag 1891 till Orevad i Genarp.

I september 1893 flyttar hon hem till föräldrarna som flyttat till Ehrenbergska lyckan i Lunds stad. Hon flyttar med familjen de följande sju åren och försörjer sig som väverska. En novemberdag 1900 flyttar hon till Vinslövs stationssamhälle nr 51, där hon försörjer sig som hembagerska.

I april 1902 bär det av till Sjöbo nr 4 i Södra Åsum. Här stannar hon bara i två månader, då hon åter flyttar hem till föräldrarna, som nu bor i Malmö Caroli. I mars 1915 flyttar hon från föräldrahemmet till kvarter Maria nr 4 i Malmö St Pauli. I augusti 1916 bär det av till Hyllie nr 18 i Limhamn. Hela tiden arbetar hon som bagerska.

Så förändras livet i september 1916, då Mätta flyttar till kvarter Rönneholm i Malmö St Petri. Hon gifter sig i oktober det året med trädgårdsmästare Otto August Evald Nilsson, född i Ystad. Däremot förändras inte alla flyttar som Mätta gör. Hon och Otto flyttar redan i december, året därpå, till Pehrsborg i Bunkeflo, i november 1918 till kvarter Brita nr 4 i Malmö St Pauli, I november 1920 till Dybecks gård i Östra Vemmenhög, i november 1921 till Osby nr 23 på landet i Hörby. Här blir de hemmansägare.
Född tisdagen den 29 november 1870 i nr 12, Blentarp
Död torsdagen den 5 juni 1924 i kvarter Rapphönan nr 1, Malmö St Johannes
Dödsorsak: bröstcancer
Levnadsålder 53 år, 6 månader och 6 dagar