Hem - Personer - Orter - Kontakt

Cecilia Persdotter

Farmors farfars syster Bengtas barnbarn

Cecilia flyttar hemifrån som 15 åring. Hon lämnar modern och änkan Elna i Aspeholm, Genarp för att flytta till Gyllebo i Genarp där hon fått tjänst som piga.

Under år 1870, flyttar hon till Domanstorp, för att kort därefter flytta tillbaka till Gyllebo. Hon antecknas som "försvarslös" och här får hon oäkta dottern Elna 1875.

En novemberdag 1876 flyttar Cecilia med dottern till mejeriet på Heckeberga säteri. I oktober året därpå flytta de båda tillbaka till Gyllebo. I Gyllebo får hon oäkta sonen Karl född i december 1878. Karl avlider bara tre och en halv månad gammal i april 1879 av okänd sjukdom.

I september 1879 flyttar Cecilia och dottern till Gyllebo Ladugård. Dottern Elna går ledsamt nog bort endast fem år gammal av bröstsjukdom. Det gör hon samma dag som Cecilia föder tvillingarna Jöns och Anders, alltså den 1 juni 1880. I november året därpå flyttar Cecilia och sönerna tillbaka till Aspeholm i Genarp.

Så träffar hon Nils och det blir äktenskap en junidag 1882. De flyttar till Lilla Dramaden i Genarp. Här kommer resten av barnen till världen och här bor Cecilia kvar med de fyra minsta barnen sedan Nils har gått bort. Först 1928 flyttar hon över till Genarps ålderdomshem.
Född måndagen den 26 juni 1854 i Gyllebohus, Genarp
Död tisdagen den 14 januari 1930 i Ålderdomshemmet, Genarp
Dödsorsak: blodbrist
Levnadsålder 75 år, 6 månader och 19 dagar