Hem - Personer - Orter - Kontakt

Ernst Hilding Hansson

Mormors mormors farfars bror Påhls barnbarns barn

Ernst lämnar föräldrahemmet 1919 för att tjäna i Stanstorp nr 1 i Nevishög. I november året därpå flyttar han över till Nevishög nr 5. Detta ställe ägs av sodatillverkaren och här anställs Ernst som dräng. Året därpå flyttar han till föräldrahemmet i Sunnanå.

Så förändras livet för den unge Ernst. Han får anställning som chaufför i Överluleå, dit han flyttar i mars 1924. År 1926 är han hemma hos föräldrarna ett år för att dagen före nyårsafton 1927 åter flytta till Överluleå.

Ernst har träffat kärleken i Överlueleå. Han gifter sig med sin Karin Elisabet, Nilsson, född i Överluleå, en augustidag 1929. I september kommer lilla Maj till världen. Hon föds i Boden men får snart påbörja sin första flytt. Den lilla familjen flyttar nämligen till Qv Bilden V i Malmö St Johannes i januari 1930. Redan i mars flyttar de över till Karoli och Qv Jerusalem. Här kommer ännu en dotter till världen. Så 1932 får de sonen Lars. Året därpå flyttar de till Husie. De fina bilderna på Anna, Kristen och Ernst har vi fått av Annas barnbarn Robert Nilsson.

Nutid
Dottern Gunn Ingrid Marianne Hansson gifter sig med Eric Henning Nilsson. De får barnen Robert Henning, och Lars Mikael.

Sonen Lars Hilding Uno Hansson gifter sig med Aino Harriet. De får barnen Lars Jonny, Leif Uno Christer och Eva Aino.
Född torsdagen den 19 februari 1903 i Vinninge nr 8, Hyby
Död torsdagen den 18 juli 1985 i Hyllegatan 6A, Ystad
Levnadsålder 82 år, 4 månader och 29 dagar