Hem - Personer - Orter - Kontakt

Anna Hansdotter

Mormors morfars farfars syster Annas barnbarn

Anna flyttar ifrån föräldrahemmet ett par gånger, men stannar inom kommunen de första åren. Inte förrän i november 1884 flyttar hon till Petersborg i Smedstorp. Där har hon fått tjänst som piga. I oktober 1886 är hon tillbaka i föräldrahemmet igen. I juli 1894 får hon dottern Ester. I december lämnar Anna tillsammans med den fem månader gamla dottern hemmet och flyttar till en tjänst på Esperöds säteri i Tranås.

I september 1902 lämnar de Tranås för att flytta till en ny tjänst på Everöds gård i Tryde. Där stannar de i två år. Den nya tjänsten blir i Eriksdal i Röddinge. I april 1907 flyttar de vidare till Snogeröd i Gudmuntorp.

Så går Anna och Ester skilda vägar. Anna flyttar tillbaka till Lövestad i oktober 1908. Här blir hon hushållerska hos Ola Nilsson i Bäretofta. Hennes födelsedatum är fel inskrivna i församlingsboken.

I november 1909 blir Ola husägare i Heingetorp nr 2 i Lövestad. Nu antecknas Anna vara hyresgäst hos honom. Dit kommer Ester i oktober 1910. I maj 1914 lämnar mor och dotter Lövestad och flyttar till Östra Björkeröd i Vanstad. Där har Anna fått anställning som arbetare.
Född fredagen den 4 april 1862 i Heingetorp nr 5, Lövestad
Död fredagen den 17 december 1915 i Heingetorp nr 2, Lövestad
Dödsorsak: hjärtförlamning
Levnadsålder 53 år, 8 månader och 13 dagar