Hem - Personer - Orter - Kontakt

Anders Olsson

Mormors farfars fars bror Anders barnbarns barn

Anders gör sin militärtjänst som vice korpral. Han gifter sig en majdag 1915 i Stångby med sin Betty Nilsson, född i Stora Harie. Betty som först heter Johansson efter far Johan men byter sedan till Nilsson som far Johan heter i efternamn, kommer 1913 till Stångby.

Paret slår sig ner i Lunds stadsförsamling, dit Betty kommer med sonen Algot, vilken fötts som trolovningsbarn i Lunds landsförsamling. De slår sig ner i Sliparelyckan 1C. Nu är Anders titel arbetare. År 1917, en månad efter det att dottern Linnéa kommit till världen flyttar familjen till Vallkärra nr 5. Så påbörjas en massa flyttar, på samma sätt som Anders är van vid sedan barndomen. År 1918 flyttar de nämligen vidare till Billinge nr 5. Här stannar de till maj 1919, då de flyttar till Övedstorp. Redan i november samma år flyttar de till Västra Strö. Här arbetar Anders som statdräng. Efter att ha bott kvar i fyra år flyttar de vidare till Trollenäs.

I juli 1924 flyttar familjen igen. Nu till Rönneholm i Stehag. Här blir Anders egen, då han köper "gamla hästgården plus hus", som det står antecknat i församlingslängden.

Trots att Anders blivit hemmansägare flyttar familjen ännu en gång. Nu till Vannaröd nr 6 i Norra Mellby. Här slår de sig så slutligen ner. Anders titel blir Trafikbilsägare. Kan det
betyda att han äger en taxirörelse?

Hustrun Betty blir hela 96 år gammal och lever utan sin Anders i hela 15 år.
Född torsdagen den 12 mars 1891 i nr 13, Örsjö
Död söndagen den 28 december 1975 i Vannaröd 6, Sösdala
Levnadsålder 84 år, 9 månader och 16 dagar