Hem - Personer - Orter - Kontakt

Ingvar Månsson

Morfars morfars halvsyster Elnas barnbarn och morfars morfars farmors syster Gertruds barnbarns barn

Ingvar flyttar 1904 till Skartofta Prästgård i Öved. Två år senare flyttar han till Östra Grevie, men kommer hem till föräldrarna i Parkhemmet i Öved 1907. Först 1912 lämnar han hemmet ännu en gång. Den här gången flyttar han till Tjörnarp. 1914 får han en ny drängtjänst i Hjärup nr 13 i Uppåkra. Så är det antecknat att han flyttar till Lomma. Men under flyttens gång ändrar Ingvar sig och flyttar till Grönby.

I augusti 1916 flyttar han från Grönby till Nordanå nr 3 i Görslöv där bröllopet står mellan honom och Klara. De gifter sig en oktoberdag 1916 och i november flyttar de båda samt sonen Karl till Södra Åkarp.

Sonen Gustaf Ferdinand kommer till världen 1918 i Skårby. Den lilla familjen flyttar samma år från Skårby till Börringe Kloster där Ingvar arbetar som trädgårdsmästare. Här kommer yngste sonen till världen.

Den 11 november 1924 flyttar familjen till Charlottenlund i Snårestad. Här arbetar Ingvar och hans söner för säteriet. Karl Edvin flyttar en sen decemberdag 1933 till Balkåkra där han står antecknad som trädgårdselev. I november året därpå är han åter i hemmet. I mantalslängden för 1941 är hela familjen fortfarande boende i Charlottenlund och här går Ingvar bort. Klara lever ytterligare 23 år utan sin Ingvar. Även Klara går bort under Charlottenlunds säteri.

Historik
Från början tillhörde Charlottenlund Marsvinsholms gods och hette då Snårestads säteri. Gården avstyckades 1841 och köptes 1848 av greve Arvid Posse. Det var han som lät uppföra den nuvarande huvudbyggnaden. 1902 köptes godset av danskfödde Jacob Lachmann. Det ägs fortfarande av ättlingar till honom.
Född lördagen den 3 december 1887 i Tosterups gård, Tosterup
Död onsdagen den 7 april 1943 i Charlottenlund 1:1, Snårestad
Levnadsålder 55 år, 4 månader och 4 dagar