Hem - Personer - Orter - Kontakt

Sissela Eliasdotter

Karins barns farfars mormors farmor

Sissela och Jöns gifter sig en decemberdag 1819 i Fulltofta. Här bor de fram till 1827, då de flyttar till Sätofta nr 3 i Höör.

Året därpå dör Jöns ifrån Sissela och barnen. Hon kommer att dra försorg om sig och barnen till dess att de är gamla nog att ta tjänst på egen hand.

I oktober 1929 flyttar hon och barnen till Anderstorpshus i Tjörnarp. Där står hon antecknad som inhyseänka. År 1835 flyttar hon till Tjörnarpshus. Här stannar hon i tre år och därefter flyttar hon till Åkarpshus, även det i Tjörnarp.

1839 flyttar hon tillsammans med två av barnen till Slätteröd nr 2. År 1843 gifter Sissela om sig med Mattis Johnsson. Än en gång blir Sissela änka, då Mattis går bort 1853. Sonen Elias med familj flyttar hem till mor, där de stannar i två år.

1855 skiljs deras vägar åt. Mor Sissela flyttar till Bolleholmen i Tjörnarp och Elias flyttar till ett rotetorp i Slätteröd. Sissela lever ensam fram till sin bortgång på grund av ålderdomssvaghet; 74 år gammal.

Anmärkning
Barnen Per och Karna flyttar till Helsingborg, där de förmodligen reser till Amerika. Sonen Nils gifter sig med Anna Andersdotter och får barnen Johanna, Peter och Cecilia. Familjen flyttar till Landskrona där de avreser i april 1869 till Nordamerika. Ingen av barnen återvänder till Sverige.
Född fredagen den 23 augusti 1793 i Torup, Tjörnarp
Död torsdagen den 19 december 1867 i Bolleholmen nr 1, Tjörnarp
Levnadsålder 74 år, 3 månader och 26 dagar