Hem - Personer - Orter - Kontakt

Jöns Andersson

Karins barns farfars mormors mors halvbror

Jöns lämnar föräldrahemmet på Tullesbo gård i Öved för att flytta som dräng till Skotthusa i Öved. Dit kommer han år 1848 och stannar där till år 1856. Då flyttar han till Amalietorp i Västerstad. Två år senare flyttar han till Orups gård i Gudmuntorp, där han fått arbete som ladufogde.

I oktober 1862 flyttar han till Viken i Harlösa, där han gifter sig en sen decemberdag 1864 med Anna Nilsdotter, född i Östra Kärrstorp. Viken, där Jöns arbetar som ladufogde arrenderas av Greve De la Gardi i Silvåkra. Tillsammans får paret sju barn; sex döttrar och en son. De förlorar tre av barnen.

I oktober 1882 flyttar familjen till Västerstad nr 14. Två år senare flyttar de som arrendatorer av Prästgården, Västerstad nr 1. Prästgården ägs av Patron N. A. Möller. I oktober 1894 flyttar familjen till Grankarp i Östra Sallerup, där Jöns tillfälligt arbetar som dräng. De flyttar nämligen året därpå till Klinta nr 2 i Bosjökloster, där Jöns återigen arbetar som ladufogde. Året därpå flyttar de över till Klint nr 5.

I november 1901 flyttar Jöns och Anna till Rollsberga nr 1 i Gudmuntorp.
Född tisdagen den 11 oktober 1831 i Kerrby nr 5, Öved
Död onsdagen den 2 maj 1928 i Rollsberga nr 1, Gudmuntorp
Levnadsålder 96 år, 6 månader och 21 dagar