Hem - Personer - Orter - Kontakt

Christina Kristensson Jönsson

Farmors farfars syster Ingars barnbarns barn

Christina får till att börja med efternamnet Jönsson. Kristensson får hon senare, då hon varit i tjänst ett antal år. Detta tyder på att hennes far inte är mor Ingars man Jöns.

Christina lämnar Malmö St Pauli en oktoberdag 1901 för att flytta som margarinfabriksarbetare i Malmö St Petri. Därefter flyttar hon till Vadstena för en kort tid. I november 1906 är hon tillbaka i Malmö. Den här gången till kvarter Kråkan i St Johannes.

I november 1913 flyttar Christina till Malmö Caroli, där hon stannar till januari 1919. Hon flyttar då över till kvarter Carl nr 1o16, där hon fått tjänst som hushållerska. Därefter bär det av till Vellinge där hon bor som hyresgäst. Därifrån beger hon sig till mor Ingar i Gödelövs ålderdomshem. Där står Christina antecknad som hushållerska.

I oktober 1928 flyttar hon till Lyngby nr 4 där hon fått tjänst som hushållerska hos Olof Hansson. Hon flyttar i november 1930, tillsammans med Olof, till Genarp nr 5. I november 1934 flyttar Christina vidare till Esarp. Där har hon hand om hemgöromålen för barnmorskan Anna Mårtensson i Örup nr 7.
Född söndagen den 27 december 1868 i Hyllingehus, Gödelöv
Död lördagen den 17 december 1949 i Hässleberga 5:2, Lyngby
Levnadsålder 80 år, 11 månader och 20 dagar