Hem - Personer - Orter - Kontakt

Emma Jönsson



Det står felaktigt i husförhörslängden att Emma är född i Genarp och är dotter till Elna Jönsson. Emma är Boels dotter och född i Ettarp i Gödelöv.

När Emma är två år gammal flyttar hon med mor Boel till fosterfar Anders Jönsson i Ettarp. Hon lämnar föräldrahemmet 1901 för en tjänst som piga hos ingenjör Nils Bäving med familj i Möllevången nr 2 i Malmö St Pauli. Här nedkommer hon i september 1902 med sonen Torsten. Sonen blir endast två månader gammal. I juni 1903 flyttar hon med familjen Bäving till kvarter Uttern i Malmö St Petri.

I augusti 1905 går familjen Bäving och Emma skilda vägar, då Emma fått tjänst i kvarter Monbijou nr 2 i Malmö St Pauli. Här nedkommer hon med döttrarna Lisa, Hanna och Inga. I november 1907 flyttar de alla till kvarter Uret i St Johannes. Där blir hon borgerligt vigd med byggnadssnickaren Johannes Andersson Lundell, född i Onslunda.

I september 1914 flyttar familjen till Onslunda nr 46 där de bor inhyse. År 1918 flyttar de till Johannes föräldrahem Onslunda nr 50, vilket Johannes tar över och sadlar nu om till lantbrukare.

Paret får ytterligare barnen Erik och Elsa. Inget av barnen blir döpta. I juni 1933 blir Emma änka och lämnar då över lantbruket till sonen Erik.
Född måndagen den 7 mars 1881 i Ettarp, Gödelöv
Död tisdagen den 19 januari 1965 i Norrevång, Tranås
Levnadsålder 83 år, 10 månader och 12 dagar