Hem - Personer - Orter - Kontakt

Elna Nilsson Lundgren

Mormors farfars fars bror Olas barnbarn

Elna får dottern Ella Julia Emerentia i Malmö St Petri i januari 1904. I födelseboken står det att modern är okänd. Några fadddrar är inte heller antecknade. Ella blir fosterdotter hos Hans Gullander och hans familj. I husförhörslängden står det antecknat att Elna och Anders är föräldrar till Ella.

Elna gifter sig en julidag 1906 med kontorist Anders Julius Gullander, född i Eskilstorp. De båda skrivs över i obefintligboken i november 1907. Då antecknas de befinna sig i Lübeck i Tyskland.

I Lübeck kommer två döttrar och en son till världen. Anders arbetar som handelsresande och Elna som handelsidkerska. I oktober 1909 är Elna åter i Sverige. År 1913 placeras döttrarna Anne och Ruth på barnhem. Sonen Hans skrivs 1917 in i obefintligboken.

I oktober 1911 bor Elna och dottern Wera i kvarter Arken nr 4 i Malmö St Johannes. Därifrån flyttar de till kvarter Jakten nr 6 i Malmö St Johannes. Wera lämnas som fosterbarn år 1914. I början av 1918 skrivs Elna åter in i obefintligboken i Malmö och i augusti lämnar hon Sverige för att flytta till Åbo i Finland. Dit flyttar även barnen.
Född onsdagen den 11 oktober 1882 i Heinge nr 2, Lövestad