Hem - Personer - Orter - Kontakt

Bernt Johannesson

Karins barns farfars farfars syster Agnes barn

Bernt lämnar föräldrahemmet i Nösdala nyårsafton 1913. Han har då fått en tjänst som järnvägsarbetare i Sösdala, Norra Mellby.

Två år senare, i augusti 1915, gifter han sig med Olga Johanna Ulrika Svensson, född i St Ibb. Även den här nyårsaftonen flyttar Bernt och tar med sig sin unga hustru till Läreda nr 5 i Stoby. Här har han fått plats som banvaktmästare. Här kommer deras dotter till världen.

I oktober 1919 flyttar den lilla familjen till Gunänga i Osby. I december 1921 flyttar de tillbaka till Stoby, den här gången till Rättelöv nr 1. I augusti 1923 flyttar de till Pappegojelyckan nr 1 i Lund. Här skulle man kunna tro att de stannar länge, med tanke på den stora tågstationen som Lund har. Men så är inte fallet; de flyttar redan i juli 1924 till Karlarp i Tjörnarp.

De stannar i Tjörnarp fram till november 1937 då de fly ttar till Veinge i Hallands län.

Nutid
Dottern Asta Hillevi Gunhild Johannesson utbildar sig till sjuksköterska. Hon gifter sig en julidag 1950 med Frans Anders Allan Lööf, född i Stenbrohult i Kronobergs län. Han har dottern Ann-Christin med sig in i äktenskapet. Tillsammans får de dottern Anita Elisabeth. Maken Frans går bort allt för tidigt lämnande familjen utan make och far. Asta blir änka i juli 1956. När Asta går bort bor hon på adressen c/o Anita Jönsson, Box 342 i Furulund.
Född söndagen den 14 augusti 1887 i Nösdala nr 1, Brönnestad
Död torsdagen den 11 november 1954 i Skogsvägen 35, Eslöv
Levnadsålder 67 år, 2 månader och 28 dagar