Hem - Personer - Orter - Kontakt

Axel Fredrik Wickström

Farmors farfars mors syster Boels barnbarns barn

Axel lämnar föräldrahemmet i november 1914 för att flytta till Husie. Han har fått tjänst som bokhållare men har sadlat om till handlare då han en februaridag 1926 återkommer till föräldrahemmet i Karstorp nr 6 i Lomma. Han kommer då från Uppåkra.

Han kommer hem med hustrun Ester Dorotea Andersson, född i Gärdslöv och med de fyra barnen. Han lämnar familjen i Karstorp och rester själv till Norra Amerika i april 1927. Året därpå lämnar Ester och barnen Karstorp och flyttar till Slättäng nr 28 i Lomma.

Axel kommer tillbaka till Sverige och 1950 arbetar han som snickare och bor tillsammans med Ester på adressen Strandvägen 207 i Lomma.

Nutid
Sonen och lagerförmannen Einar Fredrik Börje Wickström gifter sig en novemberdag 1946 med Solveig Elisabet Elfving, född i Gävle Staffan, Gävleborgs län. Einar bor vid sin bortgång på adressen Lugna Gatan 37 i Malmö St Pauli.

Dottern Anna Maria Wickström gifter sig en majdag 1948 med Byggingenjör Folke Reinhold Jönsson, född i Björnekulla. De får barnen Bo Reinhold och Anna-Lena.

Sonen och målaren Karl Axel Wickström gifte sig en decemberdag 1948 med Bokbinderiarbetaren Inga Hanny Pedersen, född i Lund. De får barnen Inga Christine och Marie Susanne. Karl bor vid sin bortgång på adressen Höjeågatan 303 i Lomma.

Dottern och kontoristen Ingrid Barbro Wickström gifte sig en majdag 1956 med Nils Verner Otterman. De får barnen Ingrid Margareta och Marie Elisabeth.
Född söndagen den 8 juni 1884 i nr 3, Skurup
Död söndagen den 19 november 1967 i Strandvägen 207, Lomma
Levnadsålder 83 år, 5 månader och 11 dagar