Hem - Personer - Orter - Kontakt

Claes Rudolf Holm

Farfars farmors morfars bror Jöns barnbarns barn

Claes, eller Klas som det senare skrivs, har självaste Baron Herr Carl H. Benneth på Wartorp, som fadder vid dopet. Även mor Wilhelminas syster Maria Trädgård i Växjö är antecknad som vittne.

Klas går i far Emils fotspår och utbildar sig till trädgårdsmästare. Han lämnar föräldrahemmet Haketorp i Gårdsby i oktober 1871 för att flytta till Ryds Bruk i Göteryd. Året därpå flyttar han till Ry Västergård i Göteryd. Senare samma år flyttar han tillbaka till föräldrahemmet i Gårdsby.

I oktober 1874 flyttar han till Ingelstads säteri i Östra Thorsås, Kronobergs län. I november 1875 flyttar han till Köpenhamn. Han kommer tillbaka till Sverige och gifter sig en oktoberdag 1880 med Maria. De har året innan i maj fått sonen Gustaf Adolf. Sonen börjar sin bana som trädgårdselev men drunknar tragiskt av ”våda”.

Son nummer två; Bror Axel kommer till världen i Karlshamn 1883. De bor då på något som heter Trädgården nr 1o2. Den av barnen som inte är född i Karlshamn är dottern Anna Charlotta född 1881 i Lösen. Hon går bort endast tre år gammal. Sonen Karl Rudolf Holm reser en marsdag 1912 till Canada.
Född tisdagen den 22 april 1851 i Säteriet, Gårdsby, Kronobergs län
Död onsdagen den 7 februari 1934 i Trädgården 1o2, Karlshamn, Blekinge län
Dödsorsak: cancer ventriculi
Levnadsålder 82 år, 9 månader och 16 dagar