Hem - Personer - Orter - Kontakt

Anders Wilhelm Olsson

Karins barns farfars morfars farfars bror Måns barnbarns barn

Anders lämnar föräldrahemmet i augusti 1902 för att flytta till Höör nr 18. Där har han fått arbete som biträde. I januari 1911 lämnar Anders Höör och flyttar till Karlshamn. Här bosätter han sig i kvarter Braxen nr 1. Nio månader senare återvänder han till Höör och tjänst som handelsbiträde i lantmannaaffären.

I oktober 1916 flyttar han till Ljungby nr i Riseberga. Han stannar bara en månad och flyttar därefter vidare till kvarter Gråbröder nr 5 i St Petri i Malmö. Där har han fått tjänst som bokhållare.

Så blir det bröllop en oktoberdag 1919 med Ida Elisabeth Linell, född i Malmö Caroli. Ida kom från Kristianstad till Caroli för en tjänst som strykerska. De båda slår sig ner i Almedal i Östra Förstaden, Malmö Caroli. I augusti året därpå kommer dotern Gertrud Anna-Stina till världen. Det kommer att dröja ytterligare sju år innan nästa dotter, med namnet Anna Brita, kommer till världen.

Först i januari 1932 flyttar familjen till Norra Åkarp i Kristianstad län.

Nutid
Dottern Gertrud Anna-Stina Olsson gifter sig en novemberdag 1942 med Karl Rune Göransson, född i Malmö Caroli. Gertrud bor vid sin bortgång på adressen Göingevägen 46 Bjärnum.

Dottern Anna-Brita Olsson gifter sig en marsdag 1954 med Egon Ingemar Nilsson. De får sönerna Pers-Anders Christer och Sven-Olov Ingemar.
Född måndagen den 10 december 1883 i Skolhuset, Färingtofta
Död söndagen den 14 april 1946 i Bjärnum 3:64, Norra Åkarp
Levnadsålder 62 år, 4 månader och 4 dagar