Hem - Personer - Orter - Kontakt

Karolina Strand

Farmors farfars syster Bengtas barnbarns barn

Karolina lämnar föräldrahemmet i januari 1908 och flyttar till Allarp i Gärdslöv. Där gifter hon sig med Johan på självaste julafton samma år. Året därpå i november flyttar de över till Sillesjö Gård, där Karolinas föräldrar arbetar och är bosatta. Johan arbetar som statdräng på gården.

I november 1913 flyttar familjen, som utökats med tre barn till Rosengård i Västra Skrävlinge. Här tar Karolina och Johan till sig barnhusbarn 14143 Inga Viktoria född 1914. Modern är ogifta Ida Viktoria Olsson från Stockholm.

I oktober 1915 flyttar de till Mellersta förstaden i Malmö, där Johan fått tjänst som grovarbetare. Så i oktober året därpå flyttar familjen tillbaka till Sillesjö Gård i Gärdslöv.

I december 1918, en månad efter Karolinas bortgång, flyttar fosterdottern tillbaka till Stockholm. Johan och barnen flyttar 1921 till Johans nya hustru, änkan Anna Andersson född Nilsson. Med sig in i äktenskapet har hon tre barn och familjen utökas med ytterligare två gemensamma. I november 1925 flyttar hela familjen till Balkåkra.

Anmärkning
Det ser ut som om en epedimi av influensa drabbade Gärdslöv 1918. Det dog, samtidigt med Karolinas bortgång, ca elva personer i influense under bara en månads tid.
Född söndagen den 20 april 1884 i Ättarp, Gödelöv
Död tisdagen den 5 november 1918 i Sillesjö Gård, Gärdslöv
Dödsorsak: influensa
Levnadsålder 34 år, 6 månader och 16 dagar