Hem - Personer - Orter - Kontakt

Elin Nilsson

Farfars farmors syster Assarinas barnbarn

Elin kommer till världen som Nils och Johannas första barn.

Efter att ha tjänat som piga i Östra Ljungby kommer Elin hem, i oktober 1905, till föräldrarna i Hamntomterna, Helsingborg. I november får hon tjänst som hushållerska i Farm 144 och året därpå i kvarter Tyskland 1 i Helsingborg.

Så blir det bröllop en februaridag 1909 med sockerbruksarbetaren Nils. Och, skall det visa sig, kommer deras enda barn till världen två år senare.

I mars 1914 flyttar den lilla familjen till Tulsåkra i Östra Sallerup, där Nils är arrendator. I april flyttar familjen till Norrtou nr 1 i Lyby. Hit kommer även Nils son Ernst Edvard som Nils fick i första äktenskapet. I december går Nils bort och sonen flyttar till Östraby.

Nu står Elin ensam med Elsa och som änka tar hon tjänst som hushållerska i Fastarp nr 2 i Östra Ljungby. I juni 1918 flyttar mor och dotter vidare till Björås nr 2 i Östraby.

I början av december flyttar de vidare till Hee nr 2 i Hörby landsförsamling. 1925 flyttar Elin över till Lyby där hon står antecknad tillsammans med änklingen Olof Sjögren. Dottern Elsa flyttar till Östra Strö samma år.
Född söndagen den 29 juli 1883 i Fastarp nr 1, Östra Ljungby
Död tisdagen den 27 oktober 1953 i 22:4, Västerstad
Levnadsålder 70 år, 2 månader och 28 dagar