Hem - Personer - Orter - Kontakt

Beata Matilda Eliasdotter

Farfars morfars fars bror Erlands barbarns barn

Beata är bara fem år gammal när hon förlorar sin mor och sju när hon förlorar sin far. Hon blir kvar i Elmeberg hos far Elias bror Samuel som tagit över hemmet.

I oktober 1899 får hon tjänst som piga i Glöshult. Där stannar hon till oktober 1905 då hon flyttar till Stora Årnared i Abild. Året därpå flyttar hon över till Lilla Årnared.

I oktober 1908 flyttar hon till Hästerhult i Drängsered och här blir det bröllop med gårdsägaren Karl några dagar före jul, samma år.

Trots att Karl är hemmansägare flyttar de tillsammans med Karls mor Lena till Burseryd där de slår sig ner i Stora Angsås. Detta gör de i april 1910.

I december 1914 flyttar familjen, som arrendatorer, till Mjöhult i Sandvik. I maj 1920 flyttar familjen till Staffansbo i Färgaryd, där Karl arbetar på fabrik. I november året därpå flyttar familjen till Årstad i Hallands län. Under en tio-årsperiod flyttar familjen sju gånger. De bor i Eldsberga, Enslöv, Söndrum, Holm, Vapnö, Sjöstorp och så är de 1932 tillbaka i Enslöv, där adressen är Lilla Ettarp.

År 1940 arbetar Karl och Beata för arrendatorn Erik Isaksson i Mickedala nr 4 i Vapnö, Hallands län. Karl som jordbruksarbetare och Beata som mjölkerska.
Född måndagen den 26 mars 1883 i Elmeberg, Abild, Hallands län
Död tisdagen den 2 juli 1974 i Ugerupsgatan 5, Halmstad, Hallands län
Levnadsålder 91 år, 3 månader och 6 dagar