Hem - Personer - Orter - Kontakt

Hanna Maria Johansson

Farfars mormors mors syster Johannas barnbarns barn

Hanna lämnar föräldrahemmet i Örkelljunga och flyttar till Jonstorp där hon utbildar sig till småskollelärare. I april 1910 är hon hemma igen i Östra Ringarp på ett kort besök innan hon i oktober flyttar till Skepparlöv. I augusti 1912 kommer hon tillbaka hem för att i november flytta till Sandsjö och maken Johan.

Hon gifter sig en septemberdag 1912 med folkskollärare Johan Algot Jansson Stjärne, född i Sandsjö i Jönsköpings län. De får döttrarna Ella Petrea och Tyra Maria. Så förändras Hannas och döttrarnas liv då maken Johan går bort i december 1918 i spanska sjukan.

Hanna och barnen flyttar till systern Emma och hennes man i kvarter Skansen i Örkelljunga municipalsamhälle. När systern Emma och hennes man flyttar till kvarter Falken flyttar Hanna och döttrarna med dem dit.

I november 1924 flyttar Hanna, Ella och Tyra till kvarter Skansen. 1928 flyttar de vidare till kvarter Örnen. Här träffar hon handlaren Edvin Svensson och det blir bröllop en marsdag 1929. De bosätter sig i kvarter Skansen. Här går Hanna bort lämnande döttrarna i Edvins vård. Båda döttrarna utbildar sig till lärare.

Nutid
Ella Petrea Stjarne Haartveit blev gift i Norge. Död 2013 i Aremark, Norge, 100 år gammal.

Dottern Tyra Maria Stjärne-Claesson gifter sig en novemberdag 1952 med Claes-Fredrik Ivar Claesson född i Hagfors. De får barnen Eva Mariam och Claes-Magnus. Tyra bor vid sin bortgång på adressen Eriksbergsgatan 40 i Egelbrekt Stockholm.
Född måndagen den 15 februari 1886 i Skogen nr 1, Örkelljunga
Död söndagen den 7 februari 1932 i kvarter Skansen, Örkelljunga
Dödsorsak: kräfta
Levnadsålder 45 år, 11 månader och 23 dagar