Hem - Personer - Orter - Kontakt

Hilda Christiansson

Farfars mormors mors bror Elias barnbarn

Hilda lämnar föräldrahemmet i Stora Mattarp för att flytta till Väsby. Året är då 1881. I Väsby bosätter hon sig på adressen Ingesträde nr 2. Två år senare flyttar hon till Danhult nr 3 och i oktober 1884 flyttar hon till Farhult nr 1.

År 1885 blir hon "efter socknen skrifne" och här antecknas hennes son Georg Hilding Fritiof född 1886 i Farhult. I oktober flyttar Hilda och Georg till Tånggatan 1 i Välinge. 1890 flyttar de vidare till Helsingsborgs landsförsamling. De är inte inskrivna i Helsingborgs flyttlängd, men återfinns i Pålköp där Hilda fått tjänst.

Så blir det svårt att följa Hilda och Georg. Det står att de 1891 flyttar till 3Svea. Oklart vad som menas med det.

Men 1903 i november kommer Hilda från Köpenhamn till Franz Suell i Malmö St Petri. Adressen är Stortorget 17. Här arbetar Hilda som städerska. Vad som hänt sonen Georg vet vi inte. I november 1905 får Hilda ännu en son som får namnet Henning Charles Bertrand. Året därpå i juli gifter hon sig med Hennings far; norrmannen och servitören Leonard Kristian Borchgrevink. Leonard är född i Trondhjem i Norge.

Den lilla familjen flyttar till Caroli och kvarter Malte i november 1910. 1914 flyttar de till kvarter Axel i St Pauli församling. Efter det att Hilda gått bort flyttar Leonard tillsammans med Henning till Stockholms storkyrkoförsamling. Det skall visa sig att sonen Henning går i fars fotspår och blir servitör.

Nutid
Henning Charles Bertrand Borchgrevink bor vid sin bortgång på adressen Bondegatan 53 i Sofia församling i Stockholm.
Född tisdagen den 17 maj 1864 i Sonnarp, Örkelljunga
Död torsdagen den 30 april 1931 i kvarter Mullvaden 16-18, Malmö St Petri
Dödsorsak: magcancer
Levnadsålder 66 år, 11 månader och 13 dagar