Hem - Personer - Orter - Kontakt

Carl Bengtsson

Farfars mormors mors bror Elias barnbarn

Carl lämnar föräldrahemmet i Lilla Mattarp och flyttar till Broby en novemberdag 1878. Han kommer åter till hemmet 1889. Han stannar i hemmet fram till 1898, då han flyttar till Väsby. Här bosätter han sig i Buskeröd nr 3.

En tidig decemberdag 1898 gifter han sig med Alma Lovisa och de båda, samt Almas son Artur flyttar till bruket i Höganäs. Där arbetar Carl som bruksarbetare nummer 1015. I husförhörslängden har Carls födelsedata blivit de samma som Almas sons. Detta fel följer med hela hans fortsatta liv.

I oktober 1908 flyttar de till Smedstorp nr 4 under Nyrup i Brunnby. Där har Carl fått, skall det visa sig, sin sista anställning som ryktare på gården. I den här längden har det också blivit fel på året som Carl är född. Här skrivs han in som född 1867.

Carls liv slutar allt för tidigt på grund av en olycka, beskriven i dödboken enligt följande: "Carl Bengtsson körde, hvarvid hästarna skenade. Han föll af vagnen, släpades med ett stycke väg och slog därmed huvudet samt blef äfven på kroppen sargad. Dog på Helsingborgs lazarett."
Född tisdagen den 17 juli 1860 i Östra Tockarp, Örkelljunga
Död måndagen den 12 januari 1914 i Smedstorp nr 4, Brunnby
Dödsorsak: olycka
Levnadsålder 53 år, 5 månader och 26 dagar