Hem - Personer - Orter - Kontakt

Nils Petersson

Farmors farfars syster Ingars barnbarn

Nils förlorar sin egen far innan han ens fyllt ett år. Dock får han en styvfar ganska snart. Han får uppleva sorgen mycket tidigt i sitt liv, då hans halvsyskon går bort; fyra stycken under ett par år.

Nils börjar sina många flyttar genom att flytta från föräldrahemmet i Lilla Sverige till Dagstorp 1861. Två år senare flyttar han till Sångletorp nr 2. Året därpå flyttar han till Sångletorp nr 1. Här flyttar han fram och tillbaka ett antal gånger innan han 1867 flyttar tillbaka till föräldrahemmet Lilla Sverige. 1868 är det så dags att flytta igen, den här gången till Nötabo. Här stannar han nu i hela tre år, men 1871 är det dags igen - till Kämparp, bär det av den här gången.

Nu skulle man kunna tänka sig att flyttandet skulle vara slut, för i Kämparp träffar han Anna och de båda gifter sig en decemberdag 1872. Men ack nej. Året därpå kommer lille Petter till världen och samma år flyttar de till Ättarp, där sonen Nils och första dottern Carolina kommer till världen.

För första gången lämnar Nils och hans familjen Genarp för att flytta till Dalby Kungsgård. 1884 sluts cirkeln när familjen flyttar från Lyngby tillbaka till Genarp. Barnaskaran är nu uppe i sju till antalet. De resterande fem kommer till världen i Bramstorp, Genarp.

Sonen Peter lämnar föräldrahemmet 1889 för att flytta till Orevad i Genarp. 1891 flyttar han till Stora Bjällerup. Det står att han flyttar tillbaka till Genarp 1892, men finns inte antecknad i inflyttningsboken. Han finns inte med i 1900 års folkräkning. Förmodligen flyttar han till Amerika. Se brodern Anders.
Född tisdagen den 24 oktober 1843 i Lilla Sverige, Genarp
Död söndagen den 23 september 1906 i Stenkilstorp, Genarp
Dödsorsak: lungsot
Levnadsålder 62 år, 10 månader och 30 dagar