Hem - Personer - Orter - Kontakt

Kersti Olsdotter Isgren

Farmors farfars syster Ingars barnbarn

Kersti flyttar 1862, endast 15 år gammal till Veberöd nr 31, men är åter i föräldrahemmet året därpå. År 1864 flyttar hon ännu en gång till Veberöd nu till Grönland nr 5.

1868 flyttar hon tillbaka till Genarp tillsammans med kusinen Johannes Isgren. Hon arbetar nu på gården Domanstorp. 1870 flyttar hon till Spannarps säteri i Ausås.

1872 flytta hon och nyfödda dottern Ida Charlotta till Strövelstorp. I Ausås husförhörslängd står antecknat att fadern till Ida Charlotta är drängen Olof Magnusson i Vipehuset i Strövelstorp under äktenskapslöfte. De gifter sig mycket riktigt en novemberdag 1873 i Strövelstorp.

I Strövelstorp bosätter sig den lilla familjen i Hedentorp och här kommer så Hilma Josefina till världen. Inte får Kersti något lätt äktenskap med Olof. Han åtalas för både stöld och våld och avtjänar straff enligt Luggudes häradsrätt 1875. Samtidigt flyttar Kesti och barnen till Tånga i Välinge där de två yngsta barnen föds. Olof avtjänar sitt straff som innebär straffarbete i två år och under tiden är Kersti och barnen antecknade som "i socknen vistandes". Olyckan kommer sällan ensam, den lilla Ida dör 1875 och blir begraven i Välinge.

Familjen går sedan totalt upp i rök och går inte att återfinna därefter.
Född tisdagen den 9 februari 1847 i Lilla Skogshuset, Genarp