Hem - Personer - Orter - Kontakt

Ingrid Andersdotter

Farmors farfars syster Ingars barnbarns barn

Ingrid gifter sig en januaridag 1890 med qvarnmästaren Nils. Hon flyttar tillsammans med Nils och deras förstfödde son från Stättehus i Genarp till Örup nr 6 i Esarp. År 1892 flyttar familjen till Hässleberga nr 2 i Lyngby för att fem år senare flytta till Bökesåkra nr 4, även det i Lyngby.

I oktober 1901 flyttar de till Skammarp nr 1 i Bara. Här är Nils och Ingrid statare och som sådana flyttar de väldigt mycket. Året därpå i oktober flyttar de till Gustafshill i Västra Odarslöv.

I oktober 1905 flyttar familjen till Svenstorps Krokebygd i Odarslöv, där Nils fått tjänst som fördräng. Detta är till skillnad från vanlig dräng en dräng som går före i arbetet och som har ledningen av, och uppsikt över, de andra drängarna, även kallad husbonddräng.

I mars flyttar familjen vidare till Krutmöllan i Västra Hoby där Nils är anställd hos O. Andersson. I november 1912 blir de hyresgäster i den ”Gamla gården” i Västra Hoby nr 16. I april året därpå, flyttar de till Stångby nr 18 och i november 1917 bär det av till Stångby nr 13. I november 1920 bosätter de sig i Stångby nr 17.

Elna går bort i akut inflammation i de mindre luftrörens väggar, med varierande härdbildning i lungorna, p g a spridning av inflammationen till alveolerna.
Född fredagen den 6 juli 1866 i Svarvaretorp, Genarp
Död måndagen den 13 december 1937 i nr 17, Stångby
Dödsorsak: bronchopneomonia
Levnadsålder 71 år, 5 månader och 7 dagar